Kvalitetna vina iz naše proizvodnje

Plešivica


PLEŠIVICA

Kvalitetno bijelo vino, prolzvedeno od mješavine bijelih sorata, uqlavnom su to stare autohtone sorte iz vinoqrada zadruqara (Kraljevina, veltlinac, šipelj, qraševina, plavec žuti ... ), suho vino, sadržaja alkohola 11-12,5 vol.%, ugodne kiselosti, skladno, vrlo prihvatljivo potrošačima u svakoj prillci, svetkovinama i druženjima.
Odlično se slaže s jeiima od bijelog mesa, roštllja, bijele ribe i domaće  peradi.

 

 Grasevina-075-L-r

GRAŠEVINA

Kvalitetno suho vino. zelenkastožute boje, cijenjeno kod potrošaća zbog
pitkosti, skladnih aroma i mirisa, blage kiselosti. Slaže se uz niz jela od bijelog mesa, posebice purećeg s domaćim mlincima, ribe, lakših sireva.

 

 

 Rajnski Rizling

RAJNSKI RIZLING

Kvalitetno suho vino, ugodno i zaokruženo, vrlo skladno s prepoznatljivim sortnim aromama, svjetlije zelenožute boje.
Ovo profinjeno, elegantno, moćno vino, pravi je predstavnik  rajnskih rizlinga s Plešivice i rado ga kušaju potrošaći uz vrsna jela od bijelog mesa.

 

 

Chardonnay
CHARDONNAY

Kvalitetno suho vino, uravnoteženih alkohola i kiselina, snažno, oko 14 vol.% alkohola, finog sortnog mirisa i aroma. Užitno je kao aperitiv uz predjela od morskih delicija, lakša juela od bijelog mesa, bolje ribe.

 

  

Potrugizac-075-L-r


PORTUGIZAC

Mladi PortugizacMlado vlno

Kvalitetno crno vino, rubincrven boje, prvo dolazi na tržište, cijenjen zbog odličnih sortnih aroma i mirisa na kupinu i crni ribiz,  umjerenih alkohola. Slaže se s jelima od divljači i tamnog mesa, posebice patke i nezaobilaznih
llestena.

 

 

Ksaver

KSAVER

Kvalitetno crno vino, mješavina crnih sorata s Plešivice, skladno, mirisa i arome na šljivu, kupinu, crni ribiz.
Dobro se slaže s jelima od divljači, sirevima, mesom domaće patke.

 

 

 

Bermet.jpg

BERMET

Aromatizirano vino.

Proizvodi se od mješavine portugisca i
frankovke uz dodatak brojnih biljnih aromata i po recepturama koje su
male obiteljske tajne.lstiče se tamnijom rubinskom bojom, lijepim i
naglašenim bukeom te slatkogorkim okusom s više ili manje mekoće,
što zavisi o količini dodanog pelina. Obično ima između 15 i 18 vol.
Postotaka alkohola,i invertnog šećera od 100 do 150 gIl. Služi se kao aperativ.
Serviranje: 13-15 °C.