Vina

Rajnski rizling

Rajnski rizling

Kvalitetno suho vino, ugodno i zaokruženo, vrlo skladno s prepoznatljivim sortnim aromama, svjetlije zelenožute boje.
Ovo profinjeno, elegantno, moćno vino, pravi je predstavnik rajnskih rizlinga s Plešivice i rado ga kušaju potrošaći uz vrsna jela od bijelog mesa.

Graševina

Graševina

Kvalitetno suho vino. zelenkastožute boje, cijenjeno kod potrošaća zbog pitkosti, skladnih aroma i mirisa, blage kiselosti.
Slaže se uz niz jela od bijelog mesa, posebice purećeg s domaćim mlincima, ribe, lakših sireva.

Chardonnay

Chardonnay

Vrhunsko suho vino, zlatno žute boje te izražajna i nadasve skladna, meka i podatna okusa. Vino ima izraženu sortnu aromu, a naglašena voćnost podsjeća na zrelo voće  praćeno mirisom meda i lješnjaka, snažnog i zaokruženog tijela. Užitno je kao aperativ, uz predjela od morskih delicija te jela od bijelog mesa i bolje ribe.

Portugizac

Portugizac

Mlado, kvalitetno crno vino, rubincrvene boje, prvo dolazi na tržište, cijenjeno zbog odličnih sortnih aroma i mirisa na kupinu i crni ribiz, umjerenih alkohola.
Slaže se s jelima od divljači i tamnog mesa, posebice patke i nezaobilaznih kestena.

  • 0,75 l
  • mlado vino

Ksaver

Ksaver

Kvalitetno suho vino. zelenkastožute boje, cijenjeno kod potrošaća zbog pitkosti, skladnih aroma i mirisa, blage kiselosti.
Slaže se uz niz jela od bijelog mesa, posebice purećeg s domaćim mlincima, ribe, lakših sireva.

  • 0,75 l

Plešivica

 

Plešivica

Kvalitetno bijelo vino, prolzvedeno od mješavine bijelih sorata, uqlavnom su to stare autohtone sorte iz vinoqrada zadruqara (Kraljevina, veltlinac, šipelj, qraševina, plavec žuti ... ), suho vino, sadržaja alkohola 11-12,5 vol.%, ugodne kiselosti, skladno, vrlo prihvatljivo potrošačima u svakoj prillci, svetkovinama i druženjima.
Odlično se slaže s jeiima od bijelog mesa, roštllja, bijele ribe i domaće peradi.

Graševina

Graševina

Kvalitetno suho vino. zelenkastožute boje, cijenjeno kod potrošaća zbog pitkosti, skladnih aroma i mirisa, blage kiselosti.
Slaže se uz niz jela od bijelog mesa, posebice purećeg s domaćim mlincima, ribe, lakših sireva.

Martin

 Martin, bijelo stolno vino

Dobiva se od Kraljevine, Crvenog Veltlinca, Šipelja, Štajerske Beline i Žutog Plavca. Mješavina sorata se odlikuje žuto-zelenkastom bojom, te umjerenom vinskom aromom, a okus je svjež i ugodno kiselkast.
Sadrži od 10,5 do 11,5 vol. postotaka alkohola. Preporuća se servirati uz jela od bijelog mesa, ohlađeno na 10 do 12° C.

  • 1 l, 2 l, 3 l i 5 l

Biškup

 

Biškup, crno stolno vino

Mješavina crnih sorata, rubinasto crvene boje, ugodne vinske arome, te punog i suhog okusa. Sadrži od 11,5 do 13 vol. postotnog alkohola. Dobro se slaže sa jelima od tamnog mesa. Servira se na temperaturi od 15 do 17° C.

  • 1 l, 2 l i 5 l