Get Social With Us
Plešivičko vinogorje | Kreću aktivnosti Plešivičkog vinogorja
20426
post-template-default,single,single-post,postid-20426,single-format-standard,theme-hazel,hazel-core-1.0.7,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,content_with_no_min_height,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Kreću aktivnosti Plešivičkog vinogorja

Nakon što je završena dokapitalizacija Plešivičkog vinogorja, kreće se s aktivnostima i daljnjim razvojem projekta.

S tim je ciljem održan sastanak u Samoboru kojem su uz inicijatora Željka Pavkovića i jaskanskog gradonačelnika Zvonimira Novosela nazočili predstavnici Zagrebačke županije, gradova Ozlja, Samobora i Svete Nedelje te Općine Klinča Sela koji bi se i službeno uskoro trebali uključiti u projekt. To je krajem prošle godine već učinila Općina Krašić.

Željko Pavković prisutne je upoznao s rezultatima dokapitalizacije kojom je prikupljeno 4,9 milijuna kuna pa s početnim ulogom temeljni kapital sad iznosi 6 milijuna kuna. Naglasio je i kako se po principu udjelničara u projekt uključilo 105 pravnih i fizičkih osoba.

Pojasnio je i kako je ovaj projekt prvenstveno vezan uz vinarstvo i vinogradarstvo, no njime se svakako želi uključiti i ostale male proizvođače kojima je najvažnije pružiti tržište.

S tim ciljem, Plešivičko bi vinogorje trebalo postati centralno mjesto koje bi povezivalo proizvođače cijele podregije, a ovaj projekt nudi i priliku za turističko povezivanje cijelog područja, što će posjetitelju pružati potpun dojam.